Szüreti fesztivál és Tündéri település cím adományozása 2016

Szüreti fesztivál és Tündéri település cím adományozása 2016

2016 szeptember 17-én 13 órakor a feldíszített traktorok gyülekeztek a régi faiskola területén, hogy László atya áldása után végig vonuljanak a faluban.

A felvonulást két lovas vezette, majd következett egy lovas kocsi, amin a bíró és a bíróné, Szilágyi András és Dömötör Andrea, valamint a kisbíró, Hóbár István foglalt helyet. Utánuk következtek a szépen feldíszített traktorok. A felvonulás alatt a jó hangulatról a Csordás István és a Zalaszentmihályi nóta és népdalkör gondoskodott, valamint a megállóknál a bőséges kínálat. A felvonulás a faluháznál ért véget, ahol főzőverseny részvevői már javában készítették a különböző ételeket.

Közben megérkezett Vígh László országgyűlési képviselőúr, aki Tündéri település címet adományozott a falunak. Ezt a címet, az ősi gyümölcsfákat visszahonosító tündérkert program mintájára alapította a képviselő, amelynek célja, hogy minden portán legyen gyümölcsfa. Vígh László a védnöki táblát Fonyadt Róbert polgármesternek adta át, melyről a M1 televízió is tudósított. A tanúsítvány átvétele után egy barackfát ültettek a faluház elé.

Ezt követően a zsűri tagjai- Salamon Henrietta aljegyző, Vígh László országgyűlési képviselő, Görbe László atya- látott munkához. Először a legszebben díszített traktort keresték, majd a főzőversenyen részt vettek ételeit kóstolták végig, végül a legszebb népviseleti ruhába öltözött hölgyet és urat keresték. A zsűri munkáját nem könnyítették meg a versenyzők, mert minden kategóriában nagyon nehezen tudtak dönteni. A traktordíszítést Horváth András nyerte, a főzőversenyt a Szexi Istennők Csapatának csülkös káposztája nyerte meg. A népviseleti ruhába öltözött hölgy és úr kiválasztásánál a zsűri diplomatikus döntést hozott, Németh Bíborkát és Salamon Gergőt választották.

A délután kulturális programokkal folytatódott, először a Zalaszentmihályi nóta és népdalkör műsorát láthatták, majd a gyerekek meglepetés táncos előadását nézhették meg. Ezután a Milejszegi Amatőr Színjátszók előadásában láthatták, Kéri Ferenc: A beteg disznó című színdarabot, majd a KISZÖV SENIOR táncegyüttes műsora következett. Az estét Bomba buli zárta.

A rendezvényre meghívtuk a közelben lakó elszármazottakat, akiket sikerült megtalálnunk.

« A 2 »

About the author

Önkormányzat Milejszeg administrator